DELA

Fotbollens öspelstränare klara

FOTBOLL. Urban Truedsson och Linda Nordmyr ansvarar för damlaget och Thomas Nordström för herrlaget i öspelen på Isle of Wight som avgörs i sommar. Därmed byts samtliga tränare ut från öspelen på Åland 2009.
– Jag fick förfrågan men tackade nej, säger Daniel Norrmén, silvertränaren för 2009-års herrlag.

Ålands fotbollförbund (ÅFF) presenterade i går tränarna för fotbollslagen som i sommar reser till Isle of Wight och öspelen. ÅFF:s styrelse beslutade att utse Urban ”Ubbe” Truedsson som ansvarig över damlaget och han har till sin hjälp Linda Nordmyr. På herrsidan ansvarar Thomas ”Töppe” Nordström för laget, han ska få en assisterande tränare till sitt förfogande. Det namnet presenteras senast nästa vecka.

Det är tre nya namn gentemot öspelen på Åland 2009 där fotbollslagen firade stora framgångar med guld för damerna och silver för herrarna. Daniel Norrmén tränade då herrlaget tillsammans med Peter Lundberg. Norrmén var intresserad att fortsätta laget men tackade till slut nej.
– Förfrågan kom men jag tackade nej. Jag ansvarar för ÅFF:s P96-lag och kände att det skulle bli för mycket att ta på sig båda uppdragen. I sommar skulle jag först åka på distriktsturnering med P96 och sedan på öspelen nästan direkt efter och det blev för mycket helt enkelt, säger Norrmén.

Ville fortsätta
Båda tränarna för damlaget 2009, Per Löfqvist och Bengt Johnsson, lämnade in intresseansökan för att leda laget även under spelen på Isle of Wight men fick alltså inte tränartjänsterna.
– Vi var nog intresserade av en fortsättning men så blev det inte den här gången, säger Per Löfqvist.
Bengt Johnsson, fick reda på tränarbeslutet när Nya Åland ringde upp honom, han blev lite tagen på sängen då han inte hört något av ÅFF innan presentationen av de nya tränarna.
– I något skede av processen tycker jag att ÅFF kunde hört av sig till oss som sökt tränarjobbet. Rent idrottsligt har man lämnat in en ansökan med önskan om att få uppdraget men sedan är det bara att respektera ÅFF för deras beslut, men det känns lite konstigt att få reda på det av tidningen efter tre månader, säger Johnsson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax