DELA

Forwardsflopp lämnar IFK

FOTBOLL. Robin Eriksson, 22, lämnar IFK Mariehamn – utan att ha hunnit med en enda ligamatch.
Göteborgaren och Grönvitt är överens om att gå skilda vägar.
– Allt var enligt Robins önskemål. Han ville att det skulle gå så fort som möjligt, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
Det forna ungdomsproffset i Holland – Robin Eriksson – beskrevs som ”en oerhört spännande svensk anfallare” av IFK Mariehamn när han skrev på ett tvåårskontrakt med klubben i vintras.
Men under vinterns försäsong och vårens inledande ligaspel har varken Eriksson själv eller IFK Mariehamn haft särskilt mycket att vara exalterade över. Robin Erikssons enda mål (fyra till antalet) under försäsongen kom mot Jomala, och i IFK:s senaste ligamatch mot KuPS fanns han inte med i truppen.
Nu väljer Eriksson, som representerade Kärra KIF i division IV i fjol, och IFK att gå skilda vägar då 22-åringen upplever att han inte kommer att kunna konkurrera om en plats i startelvan under sin kontraktsperiod.
– Det är givetvis synd att Robin nu vill lämna eftersom vi trodde mycket på honom och han hade stora förväntningar på oss. Visst var det litet av en chansning och risk eftersom han inte spelat på elitnivå på ett tag men vi gick in i det med inställningen att vi trodde på det och ville ge det chansen, säger Peter Mattsson i ett pressutskick.
Vad som blir Robin Erikssons nästa steg i karriären är oklart i dagsläget.
– Jag har en del planer, men jag vill inte uttala mig om dom, säger han till Nya Åland.

Oskar Magnusson
Totte Vesterlund