DELA

Försvarsstarkt IFK knäckte Inter

FOTBOLL. En betydelselös match – men IFK Mariehamn fick sköna formbesked med sig från ligacupmötet med Inter.
En målkung som levererar, tre poäng mot en toppkandidat och en hållen nolla.
–Stora delar av försvarsspelet sitter. Klart att det ger en självförtroende, säger lagkaptenen Jani Lyyski efter 1-0-segern.

Förutsättningar inför ligacupmatchen mellan IFK Mariehamn och FC Inter i Eckeröhallen i går var enkla: båda lagen var slutspelsklara (Inter som gruppetta, IFK som tvåa) och således fanns inte några viktiga poäng att spela om.
Men det gick undan till en början ändå.
Inter inledde bäst, men snart bytte de båda lagen chanser med varandra.
Det var Inters Mika Ojala som testade Otso Virtanen från distans och Solomon Duah som kom nära efter en halvtimme. Det var framför allt IFK:s Petteri Forsell som hade ett par lägen från distans, men närmare än en stenhård frispark från 17 meter – som höll på att skicka både boll och keepern Magnus Bahne in i Inters mål – kom inte IFK i första halvlek som slutade mållös.
Petteri Forsell hamnade i blickfånget även i den andra halvleken, men inte på sportsliga grunder. I stället sparkades han ner av Inters Tamas Gruborovics, tidigare i IFK, efter timmen spelad och fick lämna planen skadad.


”Lindrig skada”
–Som det ser ut just nu är det en lindrig skada, troligtvis en lårkaka och ingenting med knäet. Vi ska undersöka skadan i morgon (läs: måndag), men det bör inte vara något allvarlig, säger IFK:s naprapat Kristoffer Weckström.
Gruborovics, som redan hade en varning innan nedmejningen av Forsell, klarade sig från ytterligare ett gult kort och utvisning.
IFK klarade sig utan Petteri Forsell, skulle det visa sig.
Hemmalaget, som tagit över händelseförloppet mot slutet av den första halvleken, behöll initiativet efter paus och fick utdelningen i den 69:e matchminuten.
Josef Ibrahim hittade elegant fram till ytterbacken Rezgar Amani som gick i djupled. Inspelet gick mot Luis Solignac vars första avslut gick på Bahne, men på returen rakade den argentinske målkungen in matchavgörande 1–0.
Inter kraftsamlade under de sista tio minuterna. Men den bästa chansen brände Gruborovics och Åbogänget var ett slaget lag.
–Jag tycker vi gör en taktiskt riktigt bra match. Vi hade bestämt oss för att ha ett lägre försvarsspel och locka upp Inter lite, och när vi sen ställer om går det snabbt, säger mittbacken Bobbie Friberg da Cruz som gjorde sin andra match bredvid Jani Lyyski i IFK-tröjan.


Läs mer i måndagens Nyan!

Oskar Magnusson