DELA

Forsström ny verksamhetsledare för MLK

TENNIS. Peter Forsström är Mariehamn Lawn-Tennis Klubbs nya verksamhetsledare. Han efterträder Magnus Hjulström som lämnar posten efter 18 år.
Rekryteringen av en ny verksamhetsledare har pågått sedan i april. Totalt inkom nio ansökningar där fyra personer kallades till intervju. Beslutet att anställa Peter Forsström antogs av en enhällig styrelse och i linje med rekommendationen från rekryteringsgruppen.
– Vi var förvånade och glada över att vi fick så många sökande med behörighet, och som höll en så hög kvalité. Valet föll på Peter eftersom han innehar den bredd som behövs för uppdraget avseende utbildning, erfarenhet, personlighet och social kompetens. Tjänsten ställer höga krav på individen som besitter den eftersom man både leder den administrativa verksamheten samt agerar chefstränare, säger Anders Wiklund som lett rekryteringsgruppen.

Spännande
Forsström är ålänning och en välkänd profil inom tenniskretsar. Han har spelat tennis sedan barnsben och tävlat på elitnivå, både i Norden och i Tyskland, med flera öspelsmedaljer i bagaget. Han är utbildad fritidsledare och tennistränare, och har bland annat jobbat som tennistränare i Tyskland.
– Det känns spännande och stimulerande att ha blivit vald till ny verksamhetsledare för MLK. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och det känns lite som att komma hem igen. Jag har många idéer med mig i bagaget och är angelägen om att kunna visa för styrelsen och medlemmarna att de gjorde rätt val genom att anställa mig, säger Forsström.
Forsström tillträder officiellt den 1 augusti men kommer redan att vara delaktig i arbetet med Mariehamnsspelen i slutet av juli. (ml)