DELA

Forsell: ’Tror inte att det blir något nu’

FOTBOLL. En utländsk klubb jagar Petteri Forsell.
Men mittfältsstjärnan ser ut att stanna i IFK Mariehamn säsongen ut.
– Jag vet att det finns ett intresse. Men inte så konkret att det är nära ett kontrakt, säger 23-åringen.
Petteri Forsell hörde till IFK Mariehamns bästa spelare när laget slog MYPA hemma med 3–1 i söndags kväll. Och i helgen finns han med i den finska landslagstruppen som tar sig an Färöarna i Torshavn.
Framfarten i ligaspelet – där mittfältarens tio mål placerar honom på andra plats i skytteligan – har gjort att utländska klubbar fått upp ögonen för Forsell som spelade i turkiska Bursaspor 2012–13.
Enligt uppgifter ska en engelsk klubb under Premier League-nivå ha följt några av IFK Mariehamns ligamatcher på plats i syfte att scouta Forsell. Och landslagsspelaren bekräftar att han känner till att det finns utländska klubbar som jagar honom.
– Jag vet att det finns något lag som har kontaktat IFK. Men det känns inte som att det är så nära att man ska börja fundera på något kontrakt, säger Petteri Forsell.
– Sen så stänger ju transferfönstret i dag (läs: i går), så jag tror inte att det blir något.
Hade du velat lämna för spel i en annan liga redan nu?
– Man vill ju alltid framåt i karriären och jag har gjort en helt okej säsong i IFK. Men det ska kännas rätt, det är inte så att jag håller på och jagar klubbar själv. Just nu går det bra för IFK och då ska man njuta.

Läs mer i tisdagens Nyan.


Oskar Magnusson
Totte Vesterlund