DELA

Forsell fick grönt ljus – får börja träna med laget

FOTBOLL. Han har varit borta sedan mitten av maj.
Men nu kan Petteri Forsell vara tillbaka i spel väldigt snart.
– Han kommer omedelbart att börja träna med laget, säger IFK:s fysioterapeut och assisterande tränare Stefan Strömborg.
I mitten av maj fick Petteri Forsell en smäll på en träning. Föst verkade det inte vara så farligt – men det visade sig vara ett uttänjt ledband i knäet och det är det som har hållit honom borta från matcher och träningar fram till nu.
Men efter en undersökning i Åbo igår fick IFK:s storstjärna ett positivt svar.
– Undersökningen visade att läkningen har gått bra. Han har tränat individuellt hittills. Nu fick han grönt ljus på det viset att han omedelbart börjar träna med laget. Det tar lite tid att vänja sig vid fotbollsträning igen, men sedan är han klar för spel. Han kommer att träna normalt redan i morgon (läs: i dag), säger Stefan Strömborg.
När räknar ni med att ha honom tillbaka i spel?
– Han kommer åtminstone inte att spela på måndag, men där framåt finns det möjligheter om det inte blir några bakslag. Petteri vill spela direkt, men han var förstående och glad att det har gått så bra. Det är inte alltid det gör det.


”Slagit alla rekord”
Petteri Forsells låneavtal med IFK sträcker sig till den 13 augusti, sedan ska han återvända till sitt Bursaspor i Turkiet. Fram till dess har IFK tre matcher; hemma mot TPS på måndag, borta mot VPS den 4 augusti och borta mot RoPS den 11 augusti.
– Nog kan man räkna ut att han har goda möjligheter att spela för oss, säger Stefan Strömborg.
IFK har plågats av många skador den här säsongen.
– Det har nästan slagit alla rekord. Nog har jag sett knäskador och benbrott, men något sådant kollektivt bortfall har jag inte varit med om. Vi har haft fyra allvarliga knäskador på ett halvår, det börjar nästan vara rekordboken. Man känner sig maktlös. Det är lite deprimerande.


Kan bli operation för Nurme
Och vad gäller Simon Nurme ser det fortsatt dystert ut. Undersökningen i Åbo visade på att han har åkt på sin tredje bristning för säsongen. Denna gång i senan som löper från framlåret över knäet. Målvakten kommer att vara borta från fotbollen en månad.
– Sedan får man se hur han tål fotbollsbelastning. Ortopeden sa att en ny bedömning får tas efter säsongen om något radikalare behöver göras. Då kommer kanske en operation i fråga, säger Stefan Strömborg.
Men för backen Jarkko Värttö, som också undersöktes i Åbo igår, ser det bättre ut. Han har en bristning i foten som, enligt expertis, ska vara läkt på ungefär en månad.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax