DELA

Forsell borta i 1–2 veckor

FOTBOLL. Petteri Forsell blir borta mellan en till två veckor.
Skadan han ådrog sig mot Inter i söndags är av det lindrigare slaget.
– Det är en klassisk lårkaka och vi räknar med att han är borta från spel i ett par veckor, säger IFK:s fystränare Kristoffer Weckström.
Det var efter en timmes spel i söndagens ligacupmatch som Inters Tamas Gruborovics sparkade ner IFK Mariehamns Petteri Forsell på mittplan.
Forsell vred sig i plågor inledningsvis, fick lämna planen till förmån för Duarte Tammilehto men kunde till slut lämna avbytarbänken för egen maskin. Efter en undersökning i går kom bekfräftelsen på att skadan inte är allvarlig.
– Han har en blödning i lårmuskeln där han fick motståndarens knä. En klassisk lårkaka, kan man säga, säger fystränaren Kristoffer Weckström.
Nu talar det mest för att yttermittfältaren missar IFK Mariehamns kvartsfinal i ligacupen borta mot Honka på lördag.


”Lättnad”
– Troligtvis kan Petteri inte spela i den matchen. Vi räknar med att han blir borta från spel i en till två veckor, säger Weckström.
– Med den här typen av skador handlar det om att ge det tid. De första dagarna belastar man inte låret alls, utan låter blödningen lägga sig. Sen får man trappa upp med lätt rörlighetsträning efter det innan man kan jogga och träna fotboll igen.
– En blödning i låret gör väldigt ont direkt när det händer, men självklart är det en lättnad för Petteri att det inte är värre än så här.

Oskar Magnusson