DELA

Formstarkt IFK vann på nytt

FOTBOLL. Det blev vinst och tre nya poäng för IFK i mötet med MYPA på söndagskvällen. På de sex senaste matcherna har ett glödhett IFK tagit 16 poäng.
– Nu spelar vi på rätt nivå. Vi måste bara fortsätta så här, säger mittbacken Kristian Kojola.

I första halvlek på Wiklöf Holding Arena visade IFK upp ett något rörigt spel. De jobbade sig dock in mer och mer i matchen och spelade riktigt stabilt i andra halvlek. I 55:e minuten slog Petteri Forsell en hörnvariant ut till Duarte Tammilehto som sköt 1–0 från distans.
– Det var lite svårt för oss i början. Vi försökte öppna upp deras spel genom att spela från sida till sida men vårt passningsspel var inte så bra i de första 25 minuterna. Men vi förbättrade oss i andra halvlek och det gav oss resultatet, säger Tammilehto som gjorde sitt första mål för säsongen.
I 61:a minuten sköt Diego Assis precis utanför stolpen. På rätt plats, i rätt tid stod Petteri Forsell som dunkade in bollen till 2–0 för hemmalaget.
MYPA lyckades göra ett reduceringsmål i 74:e minuten innan Luis Solignac punkterade matchen genom att göra 3–1 i slutminuterna. (le)