DELA

Formstarkt F10 ÅU:s nästa bortahinder

FOTBOLL. Knappt har Åland United hunnit hämta sig efter uppvisningen mot PK-35 innan det är dags för nästa bortamatch: formstarka Kokkola F10 på söndag.
– Vi vet att vårt spel sitter, nu handlar det bara om att vara så fräscha som möjligt, säger tränaren Gary Williams.
På söndag spelar Åland United sin tredje match på åtta dagar: mot Kokkola F10 i Karleby.
– Det blir extra viktigt med återhämtningen för spelarna under såna här perioder. Vi inledde den processen direkt efter matchen mot PK-35 (vinst, 2–0) i onsdags kväll. För ett Ålandslag blir det extra besvärligt med tanke på alla båtresor, men det är nåt vi måste kunna hantera, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Åland Uniteds seger mot ärkerivalen PK-35 gör att laget nu är ensamt om att vara obesegrat i Damernas liga efter fyra omgångar.
Men för motståndet på söndag står ett Kokkola F10 som efter en tung inledning på ligaspelet skrällde borta mot dittills obesegrade Honka i onsdags och vann med 2–1.
– Det visar att det inte kommer bli enkelt i Karleby. F10 hade svaga resultat inledningsvis, men jag vet att laget är bättre än så vilket dom visade senast, säger Gary Williams vars ÅU åker till Karleby med 18 raka ligasegrar i bagaget, inräknat fjolårets resultat.

Oskar Magnusson