DELA
Foto: Janne Isaksson, Yle Sporten
Yle porträttterar Elin Liewendahl i programmet Sportliv under påsken.

Fokus på Elin Liewendahli Yles ”Sportliv” i helgen

WELLNESS FITNESS. Åländska VM-medaljören i wellness fitness, Elin Liewendahl, uppmärksammas i Yle-programmet ”Sportliv” i påskhelgen.

I helgen lyfter Yle fram framgångsrika åländska fitnessidrottaren Elin Liewendahl i programmet ”Sportliv”. Förra hösten gjorde hon succé både inrikes och internationellt när hon på kort tid knep silver både i FM och i VM-debuten i Sydkorea, vinnare vid bägge tillfällen blev landsmaninnan Meriliis Tamm.

I Yles egen presstext om programmet beskriver man henne som ”den åländska pojkflickan som går omkring i högklackat och bikini, och drömmer om hörnsoffor till ben och ett Boeingplan till rygg”.

Programmet lyfter även de sneda blickar Elin Liewendahl har fått stå ut med till följd av valet av sportgren, som enligt kritikerna är alltför utseendefixerad.

– Folk tror jag gör det för att jag vill vara smal. Men smal är ingen form. Mitt mål är att vara tyngre varje gång jag går upp på scenen, säger hon i Yles presstext.

Sportliv kan ses på Yle Arenan från klockan 00.01 lördagen den 8 april och på Yle Fem sänds programmet på söndagen den 9 april klockan 19.48.