DELA

Fler friplatser till Sverige i Paf Open 2010

VOLLEYBOLL. Finland och Sverige står båda som arrangörsland när Paf Open ordnas 2010. Därmed delar de också på antalet platser vikta till arrangörslandets spelare.
Det är ovanligt att en deltävling på Swatch FIVB World Tour stöds av två länders volleybollförbund, men nu kommer både Finland och Sverige att stå som arrangörsland för Paf Open på Åland 2010. Det efter att det internationella volleybollförbundet har erkänt Sverige och Finland som likvärdiga parter.
– Det är första gången det händer, hittills har man alltid krävt att det är ett land som står som arrangörsland, säger Torsten Wikstrand på Ålands volleybollförbund.
Wikstrand förklarar att det finns en viss kvot för hur många spelare arrangörslandet får ha med i en tourdeltävling.
– Tidigare har Finland haft ensamrätt till de platserna trots att Sverige varit medarrangör. Nu när man erkänt båda länderna får man dela på nationsplatserna vilket gör det hela mycket enklare och vilket borde skapa ett större intresse för turneringen på svenska sidan.

Stärkt samarbete
Förberedelserna inför Paf Open 2010 pågår för fullt. Just nu undersöker Ålands volleybollförbund och Alandia Top Show möjligheten att dela kontorsutrymme från och med januari då ett Paf Open kontor öppnas i Mariehamn.
– Förbundet har ett allt större behov av administrativa utrymmen. Dels för den egna verksamheten och dels för engagemanget i Paf Open, säger Wikstrand.
Nästa steg i förberedelserna blir ett informationsmöte för att rekrytera ansvarspersoner till den lokala organisationsgruppen. Ett sådant kommer att hållas inom kort.

MALIN LUNDBERG