DELA

Fjolårsvinnarna gjorde det igen

BEACHVOLLEY. På en regnig centercourt tog de regerande mästarinnorna Xue/Zhang Xi duons andra raka titel i Paf Open. 
– Åland är vårt turställe, två vinster på två försök, skrattar Xue.


Trots det dåliga vädret hade många sökt sig till centercourten för att se finalen mellan turneringens två bästa par. Många, inklusive undertecknad, hade nog trott på en jämnare final. Men redan i första set visade kinesiskorna vilka som bestämde när de regerande mästarinnorna tog kommandot från första boll och höll det setet ut, 21–16.


Comeback
I andra set kom amerikanskorna tillbaka in i matchen, och lyckades skapa lite nerv genom att vinna setet med 17–21. Men precis som förra året skulle Xue/Zhang Xi stå som vinnare. Efter att ha gått upp i en 8–3-ledning i tredje set såg de till att hålla ledningen matchen ut, 15–9 och 2–1 i set.
Silvermedaljörerna var dock inte bittra efter förlusten, utan erkände att kinesiskorna var det bättre laget.
– Vi förlorade första set, och måste således ge allt i andra. Det räckte inte till vinst denna gång, kinesiskorna var bättre än oss idag, säger May-Treanor.


Helbrasiliansk bronsmatch
Bronsmatchen spelades mellan två par från Brasilien, världsettorna Larissa/Juliana mötte Antonelli/Talita. Precis som i finalen blev detta en match som skulle avgöras i tredje set. Efter att ha räddat fem matchbollar mot sig, kunde till slut Juliana avgöra med en härlig smash, 21-19 och de regerande världsmästarinnorna Larissa/Juliana knep bronset.

André Karring