Fint spel gav Åland United tre poäng

FOTBOLL. Åland United vann i kväll hemma mot FC Honka på Markusböle. ÅU:s Maiju Ruotsalainen blev tvåmålskytt i matchen som slutade 2–1.

Bildspel

Åland United satte direkt hög press på gästande FC Honka på Markusböle i Finström under lördagskvällen. Men det var först i början av den andra halvleken som ledningsmålet kom efter att Vera Varis i Honkamålet lämnat retur på Jaana Lyytikäinens skott och där Maiju Ruotsalainen var framme och gav ÅU ledningen.
Därefter fanns det bud på 2–0 vid otaliga tillfällen men det dröjde till den 68:e minuten innan Ruotsalainen ökade på till 2–0 efter en väl slagen hörna av Sarah Engblom.
ÅU fortsatte därefter pressen framåt med ett imponerade spel. Honka å sin sida hade enstaka kontringar, men knappt några farligheter. Därför kom reduceringsmålet något snopet i den 79:e minuten genom Anna Laurila. Ett mål som väckte liv i Honka de resterande 20 minuterna. Men till skillnad från tidigare matcher under säsongen där ÅU sackat ihop den sista tredjedelen av matchen, var ÅU-spelarna starka rakt igenom hela matchen och höll undan. Lyytikäinen, Engblom och inhoppade Nina Hietanen hade till och med lägen att öka på målkontot, men några fler mål blev det inte trots alla chanser utan matchen slutade 2–1.
– Det är det bästa jag har sett tjejerna spela den här säsongen, säger ÅU:s tränare Marianne Miettinen.
Läs mer i måndagens Nyan och se höjdpunkterna från matchen, spelar- och tränarintervjuer, samt analys av Ålands 24:s ÅU-expert Daniela Haglund i Sportmagasinet i Åland 24 på måndag.