DELA

Finlands EM-varning

FOTBOLL. Tre ÅU-spelare drog på sig landslagsdressen.
Då krossade Finland Ryssland med 5–0.
– Det här var en signal till resten av EM-lagen, säger Tiina Saario.

Andreé Jeglertz finska landslag visade tidig storform i mötet med Ryssland i Eerikkilä.
Fjolårsförlusten mot grannlandet i öst byttes mot en förkrossande 5–0-seger.
– Härligt att se hur alla har gått framåt sen i höstas. Varje spelare gjorde sitt jobb på ett imponerande sätt. Det var roligt att spela, säger Jaana Lyytikäinen.
Lyytikäinen var en av tre Åland United-spelare som fick speltid (60 minuter) mot Ryssland. De övriga två var Tiina Saario (60 minuter) och Adelina Engman (20 minuter). Lyytikäinen och Engman svarade dessutom för varsitt mål i utklassningen.


”Rättmätigt resultat”
– Det är suveränt att vi har så pass bra spelare i ÅU. Att flera än vi tre också konkurrerar om landslagsplatserna visar vilken stark trupp vi har.
Men framför allt var uppvisningen mot Ryssland ett styrkebesked för förbundskapten Jeglertz inför EM i Sverige i juli.
Ryskorna deltar liksom Finland i turneringen.
– Vi skickar en signal till resten av EM-lagen att vi kan prestera mot dom allra bästa lagen och hör hemma på den här nivån. Det är viktigt att få in en vinnarkänsla i ett lag och det har vi fått nu med råge. 5–0 kan låta mycket, men sett till hela matchen är siffrorna helt rättmätiga, säger Tiina Saario.
– Jag är nöjd över både resultatet och spelet. Att vinna 5–0 över ett land som också förbereder sig för slutspelet är ett ypperligt resultat, säger Andreé Jeglertz till FNB.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax