DELA

Femton spelare klara för IFK Mariehamn

ISHOCKEY. IFK Mariehamns A-lag börjar ta form inför nästa säsong.
Femton spelare har skrivit på ettårskontrakt inför Grönvitts debut i division III.
– Och vi för diskussioner med tänkbara nyförvärv, säger tränaren Rein Metsik.
Efter avancemanget till division III i våras har IFK Mariehamn skärpt rutinerna kring spelarkontrakten.
Numera vill klubben ha besked tidigt om vilka som kan tänka sig att fortsätta över nästa säsong, och hittills har femton spelare (se faktaruta här intill) meddelat att de ska med på division III-tåget. Bland dem märks viktiga poängmakare som Robin Englund och Alexander Grundström samt försvarsklippor som Jim och Niklas Manselin.
Endast Marcus Englund, som ska bli tränare för IFK:s A-pojkar, har tackat nej till vidare spel.


Går på is i juli
– Han har stått i valet och kvalet, men kände väl att tiden inte skulle räcka till. Klart att det är tråkigt, men så är det, säger Rein Metsik.
IFK Mariehamn har inlett sin försäsongsträning och kommer att hålla på till veckan efter midsommar innan man tar ett kortare brejk. Därefter hoppas man kunna gå på is i slutet av juli parallellt med barmarksträningen, för att sedan trappa upp isträningen i slutet av augusti.
Division III drar i gång i mitten på oktober, och för att IFK ska klara sig bra där behövs spetskompetens enligt Metsik.


”Behövs spetskompetens”
– Jag sa förut till grabbarna att vi skulle klara oss i division III med det laget vi gick upp från fyran med. Men vi måste få in spetskompetens för att kunna hålla en högre och jämnare nivå över långa perioder. Det är sådant nyförvärven ska kunna bidra med. Det ska vara spelare som går till jobbet varje dag, och inte bara när solen skiner så att säga.
IFK för i dagsläget samtal med några tänkbara nyförvärv.
– Men ingenting är klart än. Och så gäller det att hitta jobb åt dem som ska komma hit och det är där som den största svårigheten ligger, säger Rein Metsik.


Oskar Magnusson