DELA

Fellman tog två pallplatser

SKIDSKYTTE. Två tredjeplatser blev det för den åländska skidskytten Johanna Fellman vid säsongsstarten i Kontiolahti i helgen.
– Jag är riktigt nöjd men det finns att bättra på, säger hon.
Johanna Fellman blev först trea i lördagens sprinttävling över sex kilometer i Kontiolahti i 19-årsklassen. Hon sköt fullt i det liggande momentet men i stående blev det två bom.
– Första skyttet gick riktigt bra. Jag var snabb och fick in rätt rytm. I stående hann jag inte få bort all mjölksyra i benen innan skyttet så jag skakade lite för mycket, säger hon.
Tiden i mål blev 24,27 minuter, 1,16 efter segraren Sanja Metsärinta.
Under söndagen fortsatte tävlandet i jaktstart över 7,5 kilometer med två liggande och två stående.
Totalt drog hon på sig fem bom och skidade i mål som trea på tiden 34,15 minuter, nästan fyra minuter bakom Metsärinta och drygt två minuter efter tvåan Krista Berg.
– Krista hade just skjutit klart när jag kom in till sista skyttet. Jag tog då en rövare och sköt snabbt för att komma i väg. Tyvärr lyckades det inte riktigt utan jag fick två bom, säger hon.


Tränar till FM
Trots att hon är nöjd med resultaten från helgens tävlingar känner hon att det fortfarande finns mycket att slipa på.
– Skidningen gick ganska segt. Jag har mycket att bättra där eftersom jag siktar på medaljplats på FM. Men jag känner att jag är på gång och eftersom det finns snö hemma på Åland nu kan jag träna mycket över jul, säger hon.
Härnäst väntar antingen en tävling i Sverige över nyår eller så ger hon sig tillbaka till Kontiolahti som kör en tävling samma helg.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax