FC Zenit var för bra för IFK

FOTBOLL. Trots att det främst var spelare från FC Zenits U21-lag som kom till Wiklöf Holding Arena kunde IFK inte rå på dem.

Det var FC Zenit som var det bättre laget på WHA i går. Precis som IFK befarade vände ryssarna spelet blixtsnabbt när hemmalaget tappade bollen och dessutom gav de Grönvitt få möjligheter att hota dem i straffområdet.
I första halvlek hade IFK faktiskt bara ett enda skott på mål – en frispark av Sebastian Strandvall – och att halvtidsresultatet var 1–0 till gästerna var rättvist. Målet kom i åttonde minuten på en hörna, där omarkerade Alexander Manyukov helt stillastående kunde nicka in bollen bakom Josh Wicks.
I den 58:e minuten utökade Zenit sin ledning till 2–0 efter ett misstag av inbytte målvakten Gustav Långbacka. Den här gången var det Artem Petrelyeks tur att näta, och hans mål blev också matchens sista.
IFK:s bästa chans kom på stopptid när Niko Ikävalko spelade fram Amos Ekhalie vars skott tvingade Zenitmålvakten Pavel Dronov till en bra räddning.