Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>SEGER FC Åland kvitterade och tog ledningen från gästande Pargas IF i den andra halvleken. Här syns Rezgar Amani när lagen möttes i Markusböle säsongen 2014.

FC Åland vände och vann

FOTBOLL. I lördags gjorde ledande divison tre-laget FC Åland upp med serietrean Pargas IF hemma i Finström Markusböle.

Bortalaget tog ledningen i matchen på en kontring i första halvlek. FC Åland hade 3–4 riktiga målchanser enligt Semenov, däribland en genom Josef Ibrahim som fick lägga en straff.

Men bollen sköts i stolpen och gick ut. FC Åland gick till halvtidsvila med underläget 0–1.

– Det var en kalldusch och ganska orättvist. Det kunde ha varit 2–0 till oss men istället gjorde de 1–0. Vi hade bra moral och fortsatte att skapa målchanser i andra, säger Semenov.
Den goda moralen gav utdelning i mitten av andra halvlek. Elias Eriksson nickade bollen i PIF-målet och hemmalaget kunde kvittera.

Knappa fem minuter senare var Ibrahim på hugget och gav FCÅ ledningen. Hemmalaget klarade alltså av att vända underläget i första halvlek och tog hem segern med 2–1.

– Vi behövede inte ändra vårt spel efter första halvlek utan bara spela som vi gjort, för vi visste att målen skulle komma, menar Semenov.

Efter lördagens omgång håller FC Åland fortsättningsvis förstaplatsen med 32 poäng, tätt följt av VG-62 på 29 poäng. Pargas IF är trea med sina 28 poäng.