DELA
Foto: Stefan Öhberg

FC Åland med i Regions Cup

FOTBOLL. I år kommer FC Åland att anta en ny utmaning.
Division 3-laget har nämligen anmält sig till Regions Cup.
– Det blir perfekt för oss, med förhoppningsvis flera riktigt bra försäsongsmatcher, säger FC Åland-anfallaren Rezgar Amani.

Regions Cup är en Uefa-turnering för amatörlag, med internationellt slutspel vartannat år.
För att kvalificera sig till den internationella turneringen krävs att man först vinner den nationella upplagan. I Finland spelas Regions Cup varje år och således är det bara varannat mästarlag som får chansen internationellt. I Uefa Regions Cup 2019 är det 2017 års mästare KaaPo som representerar Finland.
Det lag som vinner årets Regions Cup i Finland får alltså representera Finland i Uefa Regions Cup 2021. De deltagande lagen tävlar dessutom om prispengar – 5 000 euro till vinnaren och 1 000 euro till tvåan.
Varför har FC Åland anmält sig till Regions Cup?
– I och med att flera lag ur vår division 3-zon varit med där tidigare och dessutom nått framgång började vi diskutera saken, om inte vi också borde ställa upp, förklarar Rezgar Amani, anfallare och styrelsemedlem i FC Åland.
– Dessutom börjar den finländska turneringen redan i februari eller mars, vilket är perfekt för oss. På så sätt får vi förhoppningsvis flera riktigt bra försäsongsmatcher.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.