DELA
Foto: Jonas EdsvikDELAD POTT Elias Erikssons (på bilden från en tidigare match) FC Åland fick med sig en poäng hem från mötet med FC Espoo.

FC Åland kryssade

FOTBOLL. Det var en jämn tillställning som åskådarna fick ta del av på konstgräset i Alberga mellan FC Espoo och FC Åland. Det mesta av spelet förlades till mitten av planen och det var mer kriga än skönspel som gällde för dagen från båda lagen.

I och med att FC Åland fortfarande saknade sin måltjuv Rezgar Amani på grund av skada så gick man in för att hålla tätt bakåt och satsa på fasta situationer. Amani är dock på väg tillbaka, är i full träning och kommer säkerligen att ge laget en välbehövlig boost i offensiven.

I den 21:a minuten fick man sitt första riktigt vassa läge då Jimmy Sundman kom runt på kanten och slog ett inlägg till Jeremiah Helén som var nära att sätta bollen men den nickades bort av en försvarare i sista sekunden.

”Nöjd med spelet”

Den andra halvleken skulle bli likartad som den första med ett spel som var mer fyllt av kamp än skönspel. FC Åland utnyttjade samtliga av sin tre byten eftersom värmen tärde ordentligt på spelarna, vilket förmodligen bidrog till att tempot mattades en aning vartefter matchen pågick. Matchen slutade således till sist oavgjort och ålänningarna rodde hem ytterligare en poäng och byggde på den fina trend man satte igång i och med segern i förra omgången hemma mot Atlantis.

– Jag är nöjd med spelet idag och särskilt defensiven som fungerade riktigt bra, sade tränare Semenov efter lagets fjärde poäng på tre matcher. Nästa match spelas på Sportkila i Sund klockan 16 på lördag.

Calle Bomanson