DELA

Favoritseger i Ålands 4–års Elit

TRAV. Trots hård konkurrens av PAF Open och Kulturnatten besökte omkring 500 personer Ålandstravet för att bland annat följa huvudloppet Ålands 4–års Elit där East Zenda drog det längsta strået.
East Zenda med Claes Sjöström vid tömmarna tog som väntat hem segern på den svala men soliga Norrböleovalen på fredagskvällen.
– Årets lopp var inte den bästa upplagan även om det var en fin häst som vann, säger den svenske travprofilen Micke Nybrink som fungerade som konferencier under kvällen. Nybrink frilansar som travkrönikör på Aftonbladet och jobbar som expert på TV4. I år var tredje året han bevakade Ålandstravet och han gillar atmosfären.
– Den är jämförbar med de flesta travbanor i Sverige, det är en småbana men den är charmig, tycker Nybrink som har viss anknytning till Åland eftersom hans mamma är från Brändö Åva.

Hemmaseger
Bästa åländska häst i loppet blev Askö Dream Team med Tore Göstas i sulkyn. Kvällens hemmaseger stod Barbro Carlsson för med Bergenstjerna i lopp 5.
Nybrink njöt av sensommarkvällen och ser potential i Ålandstravet.
– Vad man skulle önska är att få hit lite bättre hästar, det finns så mycket duktigt travfolk här. Bara folk vet att det finns en travbana här tror jag det finns många svenskar som kan tänka sig att åka hit på semestern, säger Nybrink som tycker att 2007 varit ett fall framåt i och med publiciteten i TV4. Också på fredagen sändes ett lunchtrav från Norrböle.
– Det är kul att det fått vara med i tv i år så att folk får upp ögonen för det lite mer.
Den 17 september sänds ännu ett lunchtrav från Åland.

Text & foto: ISAC BOMAN