DELA

Färre ekipage i dressyrtävling

RIDSPORT. 14 ryttare kom till start i onsdagkvällens dressyrtävling i Åländscupen och tre segrare korades i lika många klasser.

– Tråkigt med så lite starter men vi fick se fina ritter, säger Janina Honkala från arrangörsgruppen.
I onsdagskväll hölls den andra deltävlingen i dressyr i Ålandscupen på Ålandstravet i Jomala Norrböle. Totalt 14 ekipage kom till start, vilket var ett mindre antal än vad arrangörerna hade förväntat sig.

– Några hästar som brukar vara med är skadade och så är det semestertider. Men det var roligt att ändå se att det var flera som ridit del ett av dressyren som också red del två nu, säger Honkala.

Tävlingen avgjordes i tre olika klasser, lätt C, lätt B och lätt A. I den enklaste klassen lätt C segrade Fransina Pettersson med Indiana. Paret red ihop 180,5 poäng. Krete Ilves och Ingela Star kom tvåa på 170,5 poäng. Trea kom Petra Ådjers och Lina med 169 poäng.

I klass lätt B tog Erica Borg och Elvira hem förstaplatsen på 218,5 poäng. Ina Mattsson och Elon Mahti blev näst bäst på 212 poäng. Erica Johansson med There’s something about Mary blev trea på 206,5 poäng.

I den svåraste klassen, lätt A, var Josefin Cleve-Andersson och Donna Juanita främsta ekipaget mer totalt 215 poäng. Lotta Nummelin och Can Can kom på andraplats på 203,5 poäng och Engla Måtts med Mos Eisley tog tredjeplatsen på 200 poäng.

Som domare fungerade svenska Madelene Andersson.

– Hon var en väldigt trevlig och konstruktiv domare, säger Honkala.

Finalen av Ålandscupen, då ekipagen tävlar i både hoppning och dressyr, rids den 20–21 augusti på Ålandstravet.