DELA
Foto: Stefan Öhberg

Malin Friman prisades på svensk travgala

TRAV. På Gävletravets travgala premierades åländska Malin Friman med priset Årets hästskötare.
Hon var också nominerad till Sven-Erik Landins Lärlingspris.
– Jätteroligt. Det är ju det här jag lever för, säger Friman, som i två år fungerat som lärling hos proffstränare Rauno Pöllänen.

Malin Friman prisades med följande motivering:
”Hästarnas välmående och resultat har höjts rejält tack vare hennes genuina känsla och kärlek till hästarna. Hon bidrar till en hög trivselfaktor i stallet där hon får alla i sin omgivning att må bra. Hon är kommunikativ med alla hästägare och hon håller ordning och reda på allt i stallet. Årets Hästskötare på Gävletravet 2017 tilldelas Malin Friman”.
När Nya Åland når åländskan har det gått några dagar sedan travgalan. Hon är tillbaka på jobb och har dessutom hunnit smälta framgångarna.

Hur mycket betyder såna här pris för dig?

– Alltså, det är ju jätteroligt att bli uppmärksammad på det viset. Det är ju det här jag lever för, travet, säger Friman, som också var nominerad till Sven-Erik Landins Lärlingspris.

Allt fler styrningar

2017 blev mer eller mindre ett genombrottsår för Malin Friman. I alla fall som kusk. Under året noterade hon 112 styrningar, mer än dubbelt fler än 2016. Hon vann dessutom nio lopp och körde sammanlagt in 437 464 kronor (42 900 euro).

Läs hela artikeln i onsdagens Nya Åland.