DELA

Fansen förgyllde bortamatchen

FOTBOLL Trots att IFK Mariehamn spelade på bortaplan i torsdagens möte med FC Inter hade laget det mest märkbara stödet av lagen. Femtiotalet tillresta och lokala ålänningar såg till att IFK van publikmatchen i utklassningsstil.
En av de inresta ålänningarna är Olle Fonsell, en hängiven supporter som följer de flesta IFK-matcherna, såväl borta som hemma, på plats. Till Åbo kom Fonsell redan på onsdagen för att passa på att shoppa med sin fru innan paret avslutar Åbo-sejouren med att heja fram IFK. När Nyan träffar honom innan avspark, säger han att han väntar sig framförallt bra spel.
– Jag väntar mig trevligt spel. Inter bjuder alltid på trevlig fotboll och IFK är ett liknande lag, säger han.
Fonsell tror att de tillresta ålänningarnas stöd kan betyda mycket för IFK.
– Kan vi hålla något av den nivå vi håller på hemmamatcherna betyder det mycket. Vi ska köra 100 procent och då blir vi som en tolfte spelare, säger han.

Höjer stämningen
En annan av de tillresta IFK-supportrarna är Ingo Snellström som hänger i närheten av ett provisoriskt stånd där IFK-fanprylar säljs. Liksom Fonsell tror Snellström att supportrarna kan hjälpa de egna favoriterna.
– Vi höjer stämningen på matchen och det hjälper laget att komma upp till 110 procent, säger han.
Att på en vardag resa till Åbo för att se IFK spela verkar inte Snellström se som något märkligt.
– Jag älskar fotboll. Jag har spelat i IFK. Så enkelt är det, ger han som förklaring till att han finns på plats för att heja fram sitt lag till seger.
En seger som han för övrigt var säker på att skulle komma.

Text och foto:
MARTIN PORTIN