DELA

Fagerström kör klassikertävling

MOTORSPORT. En försenad motorleverans har skjutit upp Englandsdebuten.

Men till klassiska Formel Ford-festivalen är äntligen Sami Fagerström startklar.

– Det är upp till bevis för honom nu, säger teamchefen Reima Söderman.
Målsättningen var att den åländske Sami Fagerström skulle inleda sitt brittiska tävlingsäventyr i Formel Ford (nivån över gokart) redan i våras. Men svårigheter med att hitta en motortillverkare har gjort att debuten dröjt.

Först om två helger är Fagerström redo för sin första Englandstävling i klassiska Formel Ford-festivalen på Brands Hatch-banan i grevskapet Kent.

– Vi skulle börja tävla i England redan i våras, men när inte det gick var planen att låta Sami debutera i juli. Men motortillverkaren jag vände mig till gjorde först en motor till Van Diemen som visade sig vara 1,5 till 2 sekunder för långsam per varv i en sport där åkarna alla ligger inom en halv sekund… Så jag avbeställde min motor och vände mig till en annan tillverkare, säger stallchefen Reima Söderman som haft Sami Fagerström som adept i ett par år.

– Just i dagarna håller den nye motortillverkaren på att bli klar. Skulle inte heller det gå har jag garderat mig med andra möjliga lösningar, för det är inte mycket tid kvar att spela på nu.

En träning i år

Formel Ford-festivalen körs den 22-23 oktober och samlar racingförare från hela Europa.

Brands Hatch öppnar för träningsåk två dagar före första tävlingsheatet. Sami Fagerström bör göra det mesta av de dagarna då han avstått från tävlan i finska Formel Ford-serien i år och bara har haft ett träningstillfälle hittills den här säsongen på Alastarobanan. Men Reima Söderman är inte orolig över den åländske racingtalangens form.

– Nej, det är i princip samma bil han har kört Formel Ford med i Finland de senaste två säsongerna. I år valde vi att inte satsa på Finland eftersom vi inte anser att det är någon idé att köra i en serie som bara har fem, sex förare. Englandsbilen är något kortare och chassit är omgjort, men motorn har faktiskt mindre effekt än den i Finland, runt tjugo hästkrafter färre. Och Sami är inte så ”slängig” som förare, så kanske kan den här biltypen gynna honom.

”Blåser nya Englandsvindar”

Reima Söderman har erfarenhet från den brittiska tävlingsracingen sedan tidigare som teamchef för ett Formel Ford-stall kring millennieskiftet. Tanken är att han via sin satsning på Sami Fagerström ska kunna etablera sig i England på nytt.

– Men det blåser nya vindar i England jämfört med för tio år sen. Alla mekaniker och ingenjörer är heltidsanställda numera, och det är svårare att få loss någon på frilansbasis. Men jag har i varje fall en väldigt duktig ingenjör (Lindsay Allen) på gång som skulle kunna vara med mig och Sami nästa säsong om han vet att det blir en satsning hela året. Det är upp till bevis i Formel Ford-festivalen, jag vet att Sami är en duglig förare, nu handlar det om hur mycket han vill vinna, säger Reima Söderman som hoppas kunna stanna kvar i England i höst även efter Formel Ford-festivalen som brukar räknas som säsongsavslutning för brittisk banracing.

– Det ska köras en vinterserie med tävlingar i november och där vill vi gärna vara med så att Sami ska få mer erfarenhet. På så vis blir också brejket fram till nästa säsong kortare. I slutet av februari drar det i gång igen, och målet är att Sami i mitten på nästa år ska kunna köra till sig en plats i Formel 4.