DELA

Fagerholm tar över elitettanlag

FOTBOLL. Efter succén med Åland United – Nu blir Samuel Fagerholm huvudtränare för Umeå IK FF.

Samuel Fagerholm tar över uppdraget som huvudtränare för Umeå IK:s a-lag. Det meddelade klubben vid en direktsänd presskonferens under fredagseftermiddagen.

Fagerholm, som varit huvudtränare för Åland United de senaste tre säsongerna meddelade tidigare i höstas att han inte kommer att fortsätta sitt uppdrag efter årets säsong.

Nu står det klart att den åländska tränaren istället kommer att ta över huvudtränaruppdraget för Umeå IK FF. Han övertar uppdraget från Robert Bergström som tidigare i veckan meddelade att han lämnar klubben efter fyra år.

Umeå IK FF har tidigare huserat i Damallsvenskan men halkade ner till elitettan 2017. Säsongen 2020 spelade man återigen i Damallsvenskan. Dessvärre blev slutplaceringen en elfteplats vilket innebär att laget åter spelar i elitettan säsongen 2021.

– Det är ju såklart aldrig kul för ett lag att åka ut ur ligan men framtiden känns ljus och lovande och det är inspirerande att få vara med på den här resan, säger Fagerholm om det nya uppdraget.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp