DELA

”Ett stort steg för mig”

FOTBOLL. Tiina Saario har landslagsrutin sedan tidigare.
Men lägret på Cypern blev något extra för henne.
– Det var ett stort steg för mig, säger Åland United-spelaren.
Det blev en sjundeplats för Finland i flernationsturneringen på Cypern. I matchen om sjundepris besegrade de blåvita Irland med 1–0. Matchens enda mål prickades in av Sanna Talonen i den 21:a matchminuten. Tiina Saario hade hoppats på en bättre placering i turneringen.
– Det är en liten besvikelse. Vi kunde ha kommit tvåa i vår grupp och fått spela bronsmatchen. Men vi kom inte upp i normal standard i matchen mot Schweiz.
Mittfältaren fick spela hela matchen. Och totalt startade hon tre av fyra matcher under lägret.
– Det var ett stort steg för mig. Nu var jag redo för startelvan på internationell nivå, säger hon och fortsätter:
– Försvarsmässigt tyckte jag att det gick bra, men jag måste förbättra offensiven. Jag kan bli snabbare med bollen och spela mer i djupled.

”Skönt att komma hem”
Mot Irland fanns också klubbkamraten Jaana Lyytikäinen med på planen. Hon fick hoppa in i den 59:e matchminuten i stället för Emmi Alanen. Både Saario och Lyytikäinen kommer att hinna hem till Åland Uniteds match mot Djurgården på söndag, där även landslagskompisen Adelina Engman deltar.
– Det ska bli skönt att komma hem. Jag vet inte så mycket om dem (Djurgården), så det blir en annorlunda utmaning. Jag längtar till serien startar, säger Saario.

Totte Vesterlund