DELA

Ett lag i harmoni

FOTBOLL. Det är dagen innan hemmapremiären mot RoPS. Wiklöf Holding Arenas gräsmatta lyser grön. IFK Mariehamns spelare ser ut att stormtrivas på planen. Skratt blandas med små psykningar och det är svårt att missa den glädje och harmoni som finns i truppen.
– Vi vinner matcher just nu och med det kommer glädjen, säger kaptenen Allan Olesen.

Under strålande solsken avverkades en lätt träning som en del av de sista förberedelserna inför årets hemmapremiär mot RoPS. Skottövning, slipande på fasta situationer och avslutande tävling, som spelarna själva drog ihop på planen. Det är högt i tak och spelarna skickar iväg glirningar till varandra hela tiden. Målvakten Josh Wicks är den som hörs mest och högst. Varje gång en spelare ska avsluta har han en kommentar.

Nytt RoPS
Kvällens motståndare, RoPS, var ett av lagen som var i blåsväder under försäsongen. Nio spelare sparkades och många nya kom in. Ett lag som av många tippats att hamna sist i tabellen.
– Jag är medveten om den allmänna opinionen om RoPS. Men de har spelare med goda kvaliteter. Etchu Tabe styr upp försvaret och backas upp av nye u-landslagsmannen Thomas Götzl. På mittfältet finns rutinerade Tuomo Könönen och Eetu Muinonen. Framåt värvade de in Mika Lahtinen från Tampere United. De är inte så dåliga som folk tror.

IFK:s match mot RoPS spelas på Wiklöf Holding Arena klockan 18.30.

Läs mer inför kvällens match i papperstidningen.

 

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax