DELA

Eriksson slutar på Ålandstravet

TRAV. Efter fem säsonger på Ålandstravet tackar verksamhetsledare Joachim Eriksson för sig.
– Det har varit mycket givande, säger han.
Joachim Eriksson tillträdde som verksamhetsledare mitt under pågående säsong år 2002. Sedan dess har han hunnit sitta på posten ytterligare fyra travsäsonger, men nu har han bestämt sig för att lämna vidare uppgiften till någon annan.
– Jag började känna att det är dags att byta. Det är lite öppet ännu vad jag ska göra sedan, alltid har man planer. Men det är inte så att jag slutar för att byta direkt till en annan arbetsplats.
Eriksson började sitt arbete precis när ombyggnaden av anläggningen var färdig.
– Då var det väldigt rörigt. Men nu känner jag att saker är på rätt väg och har mer struktur. Det ser hemskt ljus ut för framtiden.

En mittpunkt
Sina egna säsonger beskriver han som mycket givande, om än hektiska.
Vad bär du med dig?
– Allt man lärt sig och alla människor man lärt känna. Och hela saken med att få leda ett företag. Det finns många olika grupper som har egna intressen och krav, beskriver och tillägger:
– Många människor berörs beroende på vem som är här, och då står man i mittpunkten som ett ansikte utåt för föreningen och verksamheten.
Från läktarplats

Efterträdaren är planerad att inleda sitt arbete 1 november, och Eriksson finns till hands och skolar in denne inledningsvis.
– Jag lämnar inget på hälft, utan finns med och hjälper till. Det är mycket olika delar att hålla i som jag tror är svårt att sätta sig in i utan vägledning.
Vem ska söka?
– Någon som brinner för travsporten, har ekonomiska kunskaper, trivs att arbeta med människor och gärna har erfarenhet från föreningslivet då det handlar om att sy ihop många olika saker. Men folk lär sig saker snabbt, så man ska inte låta sig skrämmas om man inte har kunskap inom alla delar.
Joachim Eriksson är redo att lämna över posten.
– Jag ser fram emot att få njuta av en travtävling på läktarplats, säger han.