Engman säkrade segern

FOTBOLL. ÅU-inslagen var många när Finland slog Skottland i torsdags.
Ett utav dem fick sista ordet: Adelina Engman fastställde slutresultatet till 3–1.                                   – Skönt att få göra mål. Som anfallare är det ju alltid roligt, säger hon.

Ett kvartett av nuvarande Åland United-spelare fanns med i Eerikkilä när Finland mötte Skottland i Eerikkilä i torsdags: Adelina Engman och Nora Heroum spelade från start, Juliette Kemppi byttes in och Ella Vanhanen fanns med på bänken. Dessutom fanns den forna ÅU-mittfältaren Hayley Lauder med i Skottlands laguppställning.
Efter att Sanna Talonen gjort 1–0 för Finland i första halvlek kvitterade Skottlands Kim Little efter en dryg timmes spel.
En stark slutforcering av Finland säkrade dock hemmasegern när Annika Kukkonen och Adelina Engman gjorde mål i den 85:e respektive 87:e matchminuten.
– Det var en helt okej insats av oss, även om vi hade några perioder med sämre spel när de (Skottland) skapade en hel del. Men vi höll i bollen bra och hade chanser, det var nog helt bra, säger Adelina Engman till Bollförbundets hemsida.

”Inte så ensam”
ÅU-stjärnan kamperade ihop med Sanna Talonen på topp fram till den 79:e matchminuten då hon fick sällskap av klubbkamraten Juliette Kemppi.
Engman gillar hur Finland har övergett sin 4–2–3–1-formation till förmån för två spelare i anfallet.
– Man blir inte så ensam däruppe när man spelar med två anfallare, och det är lättare att få fast bollen. Jag tycker om att spela med två spelare på topp, säger hon.