DELA

Englund och Englund visade vägen i storvinst

IFK Mariehamn gjorde vad man skulle och vann mot GHN med 9-1, mål som kan bli mycket viktiga i slutstriden om andraplatsen i tabellen.
– Vi har det inte i egna händer men vi ska vinna våra tre återstående matcher i alla fall, säger tremålskytten Marcus Englund.
ISHOCKEY. IFK Mariehamn tog emot tabelljumbon Gästrike-Hälsinge Nations IF, GHN, i Islandia på lördagseftermiddagen och de 197 åskådarna fick se ett hemmalag som rivstartade matchen. 7.35 in i första perioden ledde IFK matchen med två noll, både i mål och utvisningar.
– Vi tog två utvisningar och lät dem spela power play men sedan skärpte vi till oss och hade tryck nästan hela matchen, säger IFK Mariehamns lagkapten Lars Danielsson.
Matchens slutsiffror blev 9 – 1 (4-0, 3-0, 2-1) och kunde ha blivit ännu större om inte bortaålänningen David Johansson framgångsrikt motat 42 av 56 skott.
– Vi har bara tio spelare och det är svårt att spela hockey då men vi stod upp bra och i tredje perioden förlorade vi bara med 2-1 vilket är godkänt, säger Johansson.
Läs mer i måndagens Nya Åland.