DELA

Englund: ‘Har bästa laget på pappret’

ISHOCKEY. Missen till alltrean sved.
Men IFK Mariehamn ser stora chanser till att kunna ta bakvägen till kvalserien.
– Vi måste ha som målsättning att vinna fortsättningsserien, säger forwarden Robin Englund.

I höstas slutade nykomlingen IFK Mariehamn femma i division III östra A och missade därmed en plats i alltrean där åtta lag gör upp om tre direktplatser till kvalserien till division II. Ålänningarna gör i stället upp med sex andra lag – tre från sin egen zon A, tre från zon B – i division III:s fortsättningsserie, och har en chans att nå kvalserien ”bakvägen”.
Vinner laget sin serie väntar nämligen ett playoff-möte i bäst av tre matcher mot alltreans fjärde bästa lag. Går man segrande ur playoff-striden når man kvalserien och har chans på att kvala sig upp i division II i mars.
– Ser man till lagen vi möter så borde vi vara det bästa laget i serien. Till exempel blev SPAIF tvåa i den andra zonen, ett lag vi spelade lika med i allfyran i fjol och som har ungefär samma lag i år. Men man vet ju aldrig heller, det gäller att vinna alla matcher eftersom bara ett lag går vidare från serien, säger Robin Englund.


Högt poängsnitt
Forwarden snittade drygt tre poäng per match i division III i höstas och menar att det anfallsinriktade IFK ska fortsätta på den inslagna vägen.
Även om det ibland innebär att laget gör avkall på defensiven.
– Vi är ju vana att gasa på framåt och är kanske inte så bra på det taktiska. Det är svårt att svänga om och byta stil helt tror jag. Vi är vana från fyran att föra matcher, och jag tycker att vi har ägt mest puck i de flesta matcher hittills också men åkt på kontringar. Ibland måste vi kanske spela lite enklare, säger Englund.
I helgen väntar två bortamatcher för IFK: Segeltorps IF (lördag) och KTH IF (söndag).


Lagkaptenen skadad
Medan Robin Dahla och Otto Silfver har tagit sig tillbaka in i laget efter sina skador tvingas lagkaptenen Jim Manselin till vila.
– Han kommer att saknas. Jim är vår ledare och ett föredöme med sin inställning eftersom han alltid ger allt, säger Robin Englund.
Jim Manselin räknar inte med spel de närmaste veckorna.
– Jag skadade knäet i sista matchen i trean. I början på februari ska jag förhoppningsvis kunna spela igen, och med lite tur kanske redan i slutet av januari, säger Manselin.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

Spelschemat i fortsättningsserien

10.jan kl.1730 Segeltorp – IFK
11.jan kl.1200 KTH – IFK
17.jan kl.1530 IFK – Segeltorp
23.jan kl.1940 IFK – KTH
24.jan kl. 1330 HC Liljan – IFK
25.jan kl.1000 Hässelby – IFK
31.jan kl. 1300 Stortorparna – IFK
1.feb kl.1440 IFK – HC Liljan
8.feb kl.1440 IFK – Gimo
14.feb kl.1440 IFK – Stortorparna
21.feb kl.1115 Gimo – IFK
22.feb kl.1440 IFK – Hässelby