DELA
Foto: Jonas EdsvikLUGN "Jag tar Öspelen som en vanlig tävling. Det är inget att jaga upp sig för." säger Emma Lindman.

Emma Lindman siktar på medalj i Öspelen

GOLF. 19-åriga Emma Lindman är på väg mot sitt tredje Öspel.

Utanför prispallen två gånger tidigare – men nu hoppas åländskan på tredje gången gillt.

– Jag vill ta medalj, det är mitt största mål, säger golfspelaren Emma Lindman.
Molntäcket ligger tjockt över golfbanan i Kastelholm. Emma Lindman stannar till innan tävlingen hon ska spela senare under kvällen på hemmabanan.

– Jag är i bra form och är inne i ett bra stim, säger Lindman Hon har spelat golf sedan första året i lågstadiet. Det var när hennes pappa och bror Sebastian (Lindman, också uttagen i årets Öspelstrupp) spelade som hon följde med till banan. Och på den vägen är det. Därefter har det bara blivit mer och mer. Nu har 19-åriga Emma spelat i 12 år och hunnit med två Öspel under tiden. Lindman tog i våras studenten från Ålands lyceum. Under gymnasiet kombinerade hon både hälso- och idrottsstudier och naturvetenskap med golf.

– Det har varit ganska fullt upp nu på sistone och jag har bara hunnit träna ungefär en timme per dag, berättar Lindman.

Nu när sommarlovet är kommet och studenten är tagen blir det mer fokus på golfen. Någon drastisk ändring i träningsupplägget inför Öspelen har hon inte. Det som krävs är många timmar på banan för att se någon utveckling.

– Under sommaren tränar jag runt tre timmar per dag, säger Lindman. Till största del anpassar hon sitt liv efter golfen. Men det är så hon vill ha det för att komma dit hon vill.

Leva på golfen

– Min dröm är att kunna leva på golfen och spela på LET (Ladies European Tour).

Att Lindman vet vad hon vill märks tydligt. Hon har lyckats klara av tuffa studier samtidigt som hon satsat på golfen. Till hösten har hon sökt till läkarlinjen i Linköping.

– Jag hoppas kunna kombinera golf och studier även där, säger Lindman. Ytterligare mål hon har som ligger närmare i tiden är en medalj på Jersey. Motståndet har hon inte så bra koll på, men hon vet att det brukar vara rätt blandad uppslutning. Lindman säger att hon vill vara nöjd med sin egen prestation när hon väl är hemma.

– Det känns som om jag utvecklats sedan förra gången. Känner mig bättre och som om jag har kommit längre i spelutvecklingen. Men till slut beror det helt på formen där och hur de andra spelar, säger Lindman.

Vad ser du mest fram emot med Öspelen?

– Det är alltid roligt att testa på nya banor, och sen träffar man så mycket människor, svarar Lindman.

Vad tror du om dina medaljchanser?

– Det känns som jag börjar närma mig och att det finns en chans, avslutar Lindman.