DELA

Ekhalie klar för IFK

FOTBOLL. Amos Ekhalie har spelat med IFK Mariehamn under försäsongen.
Och nu står det klart att han kommer att representera klubben under resten av året.
– Jag är jätteglad att vi lyckades få till den här lösningen efter en längre tids diskussioner, säger klubbdirektören Peter Mattsson
Amos Ekhalie har både tränat och spelat med IFK Mariehamn under försäsongen.
Och nu står det klart att mittfältaren, som kom till Grönvitt redan 2007, gör en comeback i klubben efter en säsong med Siffk i division III.
– Vi har i dagarna skrivit ett kontrakt för denna säsong. Det känns extra roligt att vi kom i mål med Amos som är en spelare som vi betraktar som i det närmaste en egen produkt. Jag är jätteglad att vi lyckades få till den här lösningen efter en längre tids diskussioner, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.


Hjälp av sponsorer
Kontraktet mellan IFK och Ekhalie möjliggörs ekonomiskt av lokala sponsorintäkter som Grönvitt får ta del av under förutsättning att pengarna öronmärks för att ge plats i lönebudgeten för Ekhalie.
Med värvningen av Amos Ekhalie har IFK Mariehamn nu 22 spelare med A-lags kontrakt i truppen inför den kommande ligasäsongen.
– Därtill tränar några av de lovande egna produkterna med A-laget kontinuerligt och spelare som Marc Nordqvist och Thomas Mäkinen har ju matchats i ligacupen, säger Peter Mattsson.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax