DELA

Ekhalie: ’Alltid drömt om att kunna hjälpa’

FOTBOLL. Som gymnasieelev såg Amos Ekhalie de hemlösa familjerna längs vägen till skolan varje dag.
Nu startar IFK-mittfältaren ett välgörenhetsprojekt för att kunna mätta så många munnar som möjligt.
– Mitt mål har alltid varit att en dag kunna hjälpa andra, säger han.
Amos Ekhalie är i skrivande stund på väg hem till Mombasa, Kenya för ett efterlängtat julbrejk.
– Det ska bli riktigt skönt att träffa min familj och mina vänner. Jag har inte varit hem på ett år, säger 26-åringen.
Årets julfirande lovar att bli speciellt för IFK Mariehamns mittfältare. Häromdagen lanserade han sin välgörenhetskampanj ”From a coin to a meal” på Facebook.
Målet är att kunna bjuda så många hemlösa familjer som möjligt på ett mål mat i Mombasa.


”Skänkte lunchpengar”
– När jag gick i gymnasiet och såg de hemlösa tänkte jag alltid att jag ville hjälpa dem på något sätt. Jag försökte redan på den tiden med det lilla jag hade, och ibland skänkte jag mina lunchpengar. Drömmen har alltid varit att kunna hjälpa de hemlösa på något sätt, säger Amos Ekhalie.
– Därför har jag dragit i gång det här projektet. Allt är ganska nytt och exakt hur det kommer att bli vet vi inte än. Jag ska prata med lite folk när jag kommer till Mombasa. Men förhoppningsvis ska vi kunna servera mat på lite olika ställen i stan.


Startar på egen hand
Välgörenhetskampanjen sjösattes i helgen och Amos Ekhalie hoppas att så många som möjligt ska gilla och dela hans sida på Facebook och föra informationen om hans initiativ vidare.
– Jag har inte skrivit upp något kontonummer folk kan skänka pengar till ännu. Min tanke är att jag ska börja på egen hand med hjälp av mina vänner därnere. Men det här kanske kan växa och bli större, och då kommer folk att kunna skänka pengar framöver.

Oskar Magnusson

Fakta/From a coin to a meal

* På Facebooksidan www.facebook.com/Fromacointoameal?fref=ts (skriv From a coin to a meal i sökfältet i Facebook) kommer IFK Mariehamns Amos Ekhalie att informera om hur välgörenhetsprojektet ”From a coin to a meal” fortskrider.
* Så här skriver Ekhalie själv om sin kampanj: ”Jag kommer att starta ett projekt den här månaden som kallas ’From a coin to a meal’. Målet för mig och mina vänner är att servera gratis mat till hemlösa barn och familjer i Mombasa.”