DELA

Ekenäshjälp för IFK

FOTBOLL. En redan tunn IFK-trupp plågas av skador.
Då hämtar Pekka Lyyski en spelare ur farmarklubben Ekenäs för att bredda laget till ligacupmatchen mot Honka: argentinaren Lucas Mondino.
– Vi har frågetecken på flera spelare, säger Lyyski.

IFK Mariehamn åker till Esbo för att i dag försöka ta sina första ligacuppoäng för säsongen i den tidiga eftermiddagsmatchen (med start klockan 14) mot FC Honka.
Men ålänningarna – som fortfarande är på jakt efter ytterligare tre ”kvalitetsspelare”, två offensiva och en defensiv – har knappast ett fördelaktigt utgångsläge: av de arton spelare som i dagsläget är kontrakterade är Ekhiabhi Okodugha långtidsskadad och Patrick Byskata, Niko Kukka och Mathias Wiklöf dras med lättare skador som håller dem borta från matchen mot Honka.
Dessutom har Robin Östlind, Rezgar Amani och Diego Assis känningar efter senaste matchen mot Frej och är i varierande grad frågetecken till dagens match. Ett faktum som gör att tränare Lyyski ringer in en förstärkning från samarbetsklubben Ekenäs IF: Lucas Mondino.
– I ligacupmatcher får man bara ha två testspelare, men eftersom det är vår samarbetsklubb räknas Ekenässpelarna som IFK:are, så det är inga problem, säger Pekka Lyyski.


Ny chans – Lucas lycka
En provspelare kommer emellertid med på resan till Esbo: Italienaren Luca Gerbino, 25, som närmast kommer från Rimini i Serie C och ett provspel med allsvenska Syrianska.
– Tanken är att Luca ska stanna hos oss hela veckan och han kan bli aktuell även till matchen borta mot MyPa på lördag. Men det är lite från dag till dag med provspelare, vi analyserar dom efter matcherna, sen får vi får se vad som händer, säger Pekka Lyyski.

Oskar Magnusson

Fotnot: IFK Mariehamn livestreamar matchen mot Honka på länken: http://bambuser.com/channel/IFKMariehamn