DELA

Efter utlandsbesvikelserna – nu ska ÅU ta revansch i ligan

FOTBOLL. En bitter sorti ur Champions League – och VM-spelare som tog noll poäng i Kanada.
När Åland United tar emot TPS på lördag handlar det om att glömma och gå vidare.
– Det viktiga för oss är att inte grubbla över det som har varit, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Åland Uniteds Champions League-kvalspel slutade med en vinst och två förluster i gruppen och ett misslyckat försök till avancemang till turneringens utslagsrundor.
Samtidigt som ÅU spelade CL i Sarajevo representerade Adelina Engman, Nora Heroum, Juliette Kemppi och Emilia Iskanius Finland i U20-VM i Kanada. Facit: tre förluster på lika många matcher.
När nu United återupptar ligaspelet igen mot TPS på lördag efter ett månadslångt brejk måste huvudtränaren Gary Williams få igång två spelargrupper med stukat självförtroende.
– Vi tittar inte tillbaka så mycket. Pratar inte om det som har varit. Nu är det bara full fart framåt som gäller, säger Gary Williams.
Och det finns en hel del positivt att fästa blicken på: Åland United toppar ligan med två omgångar kvar av grundserien. Segrar mot TPS och Nice Futis är allt som krävs för att få hemmaplansfördel i slutspelet och PK-35 på WHA i en eventuell guldmatch i oktober.


Varnar för TPS
– Sju matcher kvar att spela, åtta veckor kvar av säsongen och vi har en poäng till godo i toppen. Det hade jag tagit om jag fått välja i början av säsongen, säger Williams som för första gången den här säsongen har samtliga 16 spelare friska.
Men engelsmannen vill ändå höja ett varningens finger för TPS.
– De var farliga på sina omställningar när vi mötte dem i våras. Det ska bli intressant att se hur de klarar sig utan Hanna Ruohomaa som har gjort tio av deras mål.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax