DELA

Eddy vann jämnt VM-tips

TIPS. Eddy Huusko är vinnaren i Nya Ålands VM-tips. Det var riktigt jämnt i toppen och två tippare slutade på samma poäng. Huusko drog det längre strået då han hade tippat Finland som segrare av hockey-VM 2011.
Vinsten är en 26” Sony Bravia med inbyggd digital- och HD-box från Kurts TV till ett värde av 399 euro.
761 personer lämnade in sina tips inför hockey-VM. Vinnaren av tipset blev mariehamnaren Eddy Huusko efter en jämn kamp med tvåan Bo Roland. Bägge hade 55 poäng men Huusko vann VM-tipset för att han hade tippat rätt slutsegrare.
– Jag trodde nog inte riktigt på Finland men tippade med hjärtat, säger en glad vinnare.
Någon större tilltro till sig själv hade inte mästertipparen.
– Jag brukar vara med i de här tipsen men det har aldrig gått speciellt bra. Jag trodde nog inte på mig själv den här gången heller.
Huusko följde med Finlands VM-matcher och kollade även in några enstaka matcher till, finalen såg han tillsammans med kompisarna på Adlon.
– Det var fullt med folk och bra stämning, när Finland vann kände man nog bara en stor glädje, säger Huusko.

Vad hade du för taktik när du tippade?
– Jag fyllde nog bara i kupongen. Jag har följt med under tipsets gång och såg att jag låg bra till inför medaljmatcherna. Det var hjärtat som fick tala den här gången. Jag ville att Finland skulle slå Sverige i finalen. Men jag trodde nog att det skulle vara jämnare i finalen än vad det blev.

Förutom att toppduon hamnade på samma poäng var det riktigt jämnt i toppen. Hela 16 tippare hamnade inom fem poängs marginal. Hela resultatlistan finns på Nyans hemsida.

Ett stort grattis till Eddy Huusko från Nya Åland till segern i VM-tipset 2011. Nu kan han kolla in nästa års hockey-VM på sin nya tv. (ds)