DELA
Foto: IFK Mariehamn

Ebwelle lämnar IFK och Laaksonen ansluter

Den kamerunske anfallaren Richard Ebwelle lämnar IFK Mariehamn. Och den finländske mittfältaren Johannes Laaksonen ansluter i dag.
Det skriver IFK Mariehamn i ett pressmeddelande:

– Johannes Laaksonen ansluter till Grönvitt idag den 11 augusti och stannar till säsongens slut. Samtidigt står det klart att Richard Ebwelle lämnar IFK för nya utmaningar. Ebwelles sista match i IFK var mot RoPS den 9 augusti.

– Johannes Laaksonen är en välmeriterad finsk mittfältare som spelat huvuddelen av sin karriär i SJK där han gjort cirka 180 matcher och knappt 20 mål. Nu senast kommer han från norska Sandnes.

– Johannes har även gjort tre A-landskamper för Finland.

- Jag vill passa på att tacka Richard för sin tid här hos oss i IFK och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt hälsar vi Johannes välkommen till IFK-familjen och är glada att vi kunnat knyta en så etablerad finsk spelare till laget inför det fortsatta ligaspelet, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

Bilden togs när Peter Mattsson välkomnade Richard Ebwelle till IFK Mariehamn i februari efter ett år i VPS.

– Vi vill även tack Yvan Yagan för hans tid i IFK Mariehamn och önskar Yvan lyckat till i sin nya klubb. Vi söker därför nu en ny anfallare istället för Yvan och hoppas att snart kunna komma med nyheter angående detta.

Läs mer i onsdagens Nyan! (pd)