DELA
Foto: Erkki SantamalaVÄNTAR PÅ SEGERN Malin Ringboms MLK har förlorat sina tre första seriematcher i division I i höst.

Dubbla MLK-förluster

TENNIS. I början av oktober föll MLK:s damlag i division I i premiäromgången borta mot SLT i Helsingfors (0–3 i matcher). I helgen var det dags för hemmapremiär med två möten med Åbolag i Bollhalla.

På lördagen stod TVS för motståndet och vann med 3–0 i matcher efter att Veera Antonen besegrat Malin Ringbom och Eeva Heinonen slagit Pauline Nordlund i singelspelet. I den betydelselösa dubbeln blev Heionen/Fanny Thörn för svåra för åländskorna och vann med 2–1 i set.

– Vi hade fyra matchbollar i supertiebreak i dubbeln. Den var visserligen betydelselös, men förargligt ändå, säger Malin Ringbom.

Mot ÅLK under söndagen blev det en ny 0–3-förlust för MLK efter att Nordlund och Pia Mattsson förlorat sina singlar. I dubbeln föll Nordlund/Ringbom mot Venla Andersson och Cecilia Johansen i två raka set.

– Jobbigt att bara förlora en hel helg. Men det är mycket tuffa tjejer vi möter. Flera av dem satsar hårt och är rankade i A-klassen i Finland, säger Ringbom vars MLK har kvar att möta Åbolaget Te-Te (borta den 12.12) samt STS (hemma, oklart speldatum) från Seinäjoki innan serien är över.

– Vi behöver vinna en match för att klara oss kvar i Ettan, avslutar Malin Ringbom.