DELA

Drömmål bakom IFK:s seger

FOTBOLL. Matchen mot Honka stod och vägde.
Då låg Patrick Byskata, Tommy Wirtanen och Luis Solignac bakom drömmålet som stärkte IFK Mariehams Europahopp.
– Tommys inlägg var perfekt. Jag behövde bara göra mitt jobb, säger Solignac efter 3–2-segern mot Honka.


IFK Mariehamn bytte chanser med Honka i en svängig första halvlek mellan två av Tipsligans målfarligaste lag.
När domaren Vesa Hätila blåste för halvtid var ställningen 2–2 efter att Honkas pålitlige målskytt Tim Väyrynen stött in gästernas ledningsmål och IFK kommit ikapp, tagit ledningen – och tappat den.
Först kvitterade Grönvitt när lagkaptenen Jani Lyyski nickade in 1–1 på en Josef Ibrahim-hörna. Örebroaren Ibrahim ordnade sedan själv 2–1 i den 41:a matchminuten genom att elegant skruva in en frispark bakom Walter Viitala.
– Jag ville revanschera mig efter min dåliga frispark mot Jaro, och jag tränade frisparkar i en vecka inför Honkamatchen så det var skönt att se den gå in, säger Josef Ibrahim som hade en känslosam match.


Känslosam Ibrahim
– Det var ett speciellt mål som jag vill tillägna min farbror Bshara som gick bort för ett år sen. Han betydde mycket för mig.
Trots Ibrahims sena ledningsmål kunde inte IFK förvalta den halvleken ut. I stället kunde Honka turligt kvittera till 2–2 i den 43:e matchminmuten genom Ruben Palazuelos vars skott styrde på Jani Lyyski och förbi en ställd Otso Virtanen i mål.
– Vi sa till varandra att vi skulle göra säsongens bästa halvlek. Det var ett tungt mål att släppa in, men vi har en stark tro på oss själva just nu, säger Ibrahim.
Knappt tio minuter in i andra halvlek visade IFK prov på det fina offensiva spel som gjort dem till ligan näst målgladaste lag (IFK har gjort 49, HJK 63).
Patrick Byskata satte en boll i djupet mot Tommy Wirtanen. Mottagningen av högerbacken var perfekt, inspelet mot bortre stolpen kliniskt – och argentinaren Luis Solignac behövde bara sätta foten till för att göra matchavgörande 3–2.


”Gjorde mitt jobb”
– När jag såg bollen nå Tommy var det bara för mig att ta mig in i boxen och göra mitt jobb. Inlägget var perfekt, säger Solignac.

 

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax