DELA

Dolinskys hattrick sänkte Gävle

FOTBOLL. ÅU saknade en landslagskvartett på uppdrag för Finland och Sverige.
Då klev lagets amerikanska ess fram och gjorde tre mål mot Gävle.
– Vi hanterade situationen bra, säger Monica Dolinsky efter 6–0 mot IFK Gävle.

Sanna Svensson befann sig i La Manga på ett läger med det svenska U23-landslaget. Adelina Engman, Jaana Lyytikäinen och Tiina Saario representerade Finland på deras samling på Cypern – och med deras bortfall fick tränaren Gary Williams låna in IFK Mariehamn-spelare för att fylla luckorna och möblera om i laget till gårdagsmatchen mot division I-laget IFK Gävle.
Och utan de finska offensiva kuggarna i Lyytikäinen och Engman klev amerikanskan Monica Dolinsky fram och gjorde tre mål.
Det första – 1–0-målet – kom i den tjugonde minuten efter ett samarbete med Juliette Kemppi. Det andra – som betydde 3–0 i den 38:e minuten – var ett mäktigt skott utifrån och Dolinskys avslutande mål var än grannare: Maiju Ruotsalainens (som själv gjorde två mål, Janelle Cordia gjorde ett) klackpassning friställde Dolinsky som enkelt rullade in vad som betydde 5–0 med tio minuter kvar att spela.


Samspelade
– Jag tycker vi hanterade det faktum att vi hade många spelare borta på ett bra sätt. Vår trupp är så liten redan från början att vi måste vara beredd på sånt här, och vi har så pass bra spelare som kan gå in och täcka upp för andra, säger Monica Dolinsky som på sin offensiva mittfältsposition var särskilt nöjd över hur samarbetet med spjutspetsen Juliette Kemppi såg ut.
– Hon spelade fram till mitt första mål och såg riktigt bra ut. Juliette har bara bott på Åland i ett par veckor och det märks att hon mer och mer kommer in i spelet nu.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson