DELA

Dolinsky letar formen mot sitt gamla lag

FOTBOLL. Åtta mål hittills i ligan – men en drygt två månader lång torka efter det senaste. Nu hoppas Monica Dolinsky hitta formen mot sina forna lagkamrater.
– Jag ser fram emot matchen och att förhoppningsvis få göra mål igen, säger amerikanskan inför matchen mot Kokkola F10.

Efter en säsong i Östersunds DFF fick Monica Dolinsky känna på spel i en europeisk högstaliga när hon skrev på för Kokkola F10 inför fjolårssäsongen.
Hennes 14 mål under 2012 års säsong hjälpte Karlebyklubben till en femteplats i Damernas liga, och strax före nyår skrev hon på ett ettårskontrakt för ett Åland United med guldambitioner.
När amerikanskan i kväll ställs mot sina gamla lagkamrater hoppas hon få i gång sitt målskytte.
Efter en lysande inledning – då den offensiva mittfältaren noterades för åtta mål på hennes åtta första ligamatcher för United – befinner sig Dolinsky nu i en måltorka som pågått sedan den 18 maj.


”Tecken på bredd”
– Som offensiv spelare är det förstås svårt att se sig själv ha en måltorka, och att ständigt behöva påminnas om den. Men jag tycker inte att det definierar min säsong hittills. Vi slog precis PK-35 med 4–1 och hade fyra olika målskyttar, och för mig är det ett bra tecken på lagets bredd, säger Monica Dolinsky.
En efterhängsen knäskada har stört henne under stora delar av säsongen.
Och alldeles nyligen fick hon en känning i ena låret.
Trots det känner Dolinsky att hon är på väg tillbaka till den form hon hade i våras.


På väg tillbaka
– Knäet känns betydligt bättre nu än tidigare, och låret är det ingen fara med. När jag blir helt återställd kommer det att betyda mycket för mitt självförtroende och spel, så det känns viktigare än mitt målskytte just nu, säger Monica Dolinsky som ändå hoppas få nätkänning mot Kokkola precis som i vårmötet lagen emellan (ÅU-seger, 6–1).
– Det är alltid kul att träffa gamla lagkamrater och kolla läget med dem när man möts. Jag ser fram emot matchen väldigt mycket, och förhoppningsvis gör jag mål igen.

Oskar Magnusson