DELA
Foto: Jonas Edsvik

Det blir medaljfest – oavsett hur det går på söndag

FOTBOLL. På måndag är det medaljfest på torget i Mariehamn. Oavsett hur det går på söndag så tar IFK Mariehamn i år en historisk ligamedalj och detta vill landskapsregeringen och Mariehamns stad uppmärksamma.
– Vi ser fram emot en ny folkfest, säger kulturchef Jan-Ole Lönnblad.

Med anledning av IFK Mariehamns cupguld i fjol arrangerades guldfest på torget i Mariehamn. I år blir det medaljfest. På söndag kan IFK vinna Veikkausligan och som sämst blir laget tvåa. Ligamedaljen, oavsett valör, blir den första i IFK:s historia och detta ska uppmärksammas berättar kulturchef Jan-Ole Lönnblad.
– Måndagens medaljfest kommer att vara lik fjolårets cupfest. Det blir musik, några tacktal och kanske lite prisutdelning. Men framför blir det folkfest, säger Jan-Ole Lönnblad, som också avslöjar att det eventuellt kommer att skjutas fyrverkerier.
Medaljfesten arrangeras i samarbete mellan landskapsregeringen och Mariehamns stad medan supporterföreningen Green Mean Machine (GMM) fungerar som operatör, och tar hand om det praktiska.
Konferencierer är, precis som i fjol, Marika ”Mysan” Sundqvist och Owe Sjöblom. Medaljfesten börjar klockan 19.00 och kort därefter anländer laget för att ta emot folkets hyllningar.