DELA
Foto: Stefan Öhberg

Holmberg tror på favoritbetonad V75:a

TRAV. Fyra kortlopp, ingen volt och befogade favoriter från bra lägen. Anders Holmberg på Shell Select i Mariehamn förutspår en tämligen enkel V75-omgång.
– 2 Treasure Kronos (V75-3) är omgångens bästa spik, säger han.

I morgon, lördag, är det dags för den andra omgången av ÅM i V75. För en vecka sedan var det Ombudets Svante Wasén som bjöd på sina tips i Nya Åland. Denna gång är det Anders Holmberg på Shell Select i Mariehamn.
Anders Holmberg benämner sig själv som travnörd, som börjar ”plugga på” redan söndagen före den aktuella V75-omgången.
– Så fort startlistorna offentliggörs kastar jag ett öga på dem. Och sedan fortsätter jag läsa på hela veckan.
Helgens V75-omgång hämtas från Bjerke i Norge och Anders Holmberg befarar att den kan bli favoritbetonad.
– Ärligt talat riskerar den att bli ganska tråkig, så till vida att fyra av sju lopp är över sprinterdistans, man kör enbart autostart under V75:an och flera av de absolut bästa hästarna har riktiga kalaslägen.
Anders Holmbergs system á 192 rader innehåller tre spikar: 2 Treasure Kronos (V75-3), 3 Wizard of Ousse (V75-4) och 3 Say That Again (V75-7).
– Treasure Kronos blir stor favorit och från spår två över 1 609 meter bilstart tror jag att hon bara vinner.

”Våga ta ställning”

Omgångens skrälldrag hittar han i V75-5 och V75-6.
– 7 Orion Tilly (V75-5) är helt bortglömd.
– Och det är också 3 Wingait C.H. (V75-6). Dessa två ska med på kupongen.

Har du något bra tips att dela med dig av till alla som vill delta i ÅM i V75? Hur ska man gå tillväga för att utforma ett vinnande system?

– Det är jättesvårt att säga. Det finns så många parametrar att ta i beaktande. Allt från bana, distans, utrustning och så vidare, säger Anders Holmberg och fortsätter:
– Men ett generellt tips är att våga ta ställning. Man måste våga för att vinna och vill man vinna stort kan man inte bara gå på favoriterna. Då måste man väga chansspika också.
ÅM i V75 pågår under totalt fem veckor och det är de fyra bästa resultaten som räknas. Därmed har man ännu chansen att delta, även om man missade att lämna in ett system till den första omgången, som avgjordes den gångna lördagen.