DELA

Decimerat ÅU tar sig an botten

FOTBOLL Åland United möter bottenlaget Ilves i morgon. Båda lag är decimerade och saknar betydande spelare på grund av olika orsaker.
Åland United jagar PK-35 i jakten på guldet i damernas liga. I morgon reser ålänningarna till Tammerfors för att ta sig an tabelljumbon Ilves. De reser dock iväg utan såväl Hayley Lauder (bilden) som Jodie Botterill, som är på landslagsuppdrag.
– Det påverkar oss på det sättet att vi nu får färre alternativ att byta och variera oss under matchen, och vi får testa lite andra konstruktioner och rotera i laget. Men strukturen och spelidén kommer ändå att vara densamma för oss, förklarar lagets assisterande tränare Mikael Virta.
Även Ilves saknar spelare. Lagets bästa målskytt, Annika Tossavainen, är avstängd. Hon leder Ilves interna skytteliga med två fullträffar, så hennes farlighet ligger mer i att hon är en aggressiv spelare än i att hon är gör många mål. Avstängningen är enligt Virta främst positiv för att den minskar skaderisken för ÅU.
– Annika är deras arga nummer tio som sparkar ner alla motståndare. Det är bra att hon är avstängd, då kanske vi kan klara oss utan skador, säger han.
Läs mer i dagens papperstidning.

Kenneth Vickström

kenneth.vickstrom@nyan.ax