DELA

Debut för ÅU:s andra Williams

FOTBOLL. En träningsvecka med laget.
Sen fick Nora Williams göra sina första minuter i ligan på femton år.
– Jag har saknat fotbollen, säger 33-åringen.
Åland United har skaffat sig ett drömläge i Damernas liga inför slutspelsserien och de fem avslutande omgångarna. Avståndet ned till tvåan PK-35 är hela åtta poäng, och tre av de fem matcherna i september och oktober spelas på hemmaplan.
Men den redan tunna truppen – sexton spelare är kontrakterade över 2013 – kommer att bli än tunnare under träningarna i höst när Maryette Karring, Adelina Engman och Frida Thilén studerar på annan ort.
I veckan valde därför klubben att bredda laget genom att kontraktera Nora Williams, fru till ÅU-tränaren Gary, för resten av säsongen.


Fostrad i HJK
I lördags debuterade hon för ÅU mot ONS – femton år efter hon senaste spelade i högsta ligan för Helsingforsklubben MPS.
– Jag var lite nervös, och försökte kanske spela väl enkelt, säger Nora Williams som byttes in i stället för Cynthia Uwak i den 84:e matchminuten.
– Men det var väldigt roligt. Jag har verkligen saknat fotbollen.
Den HJK-fostrade mittfältaren spelade collegefotboll i USA fram till 2003 och gjorde ett gästspel i division II 2009 för PuVe där hon var lagkamrat med Tiina Saario.
– Men jag gjorde bara två, tre matcher då så det räknar jag knappt (skratt). 2003 känns som det var senast jag spelade på riktigt.
Hur har du hållit dig i form utan fotboll?
– Med mycket löpning. Mer i sommar än tidigare så fysiskt känner jag mig i bra form. Men touchen och självförtroendet med boll måste bli bättre.
Kan du tänka dig en fortsättning i ÅU även nästa år?
– Chansen finns ju. Men jag får se hur det ser ut med jobbet och familjen. De här två månaderna blir en bra period att känna efter på.

Oskar Magnusson