DELA

De har blivit ett men är ändå två

FOTBOLL. Inför den här säsongen slog SIFFK och Jomala IK ihop sina träningstrupper. Till helgen får dock lagen sära på sig när respektive lag har sina seriepremiärer i division III och division V. Men lagen kommer att ha ett fortsatt tätt samarbete.
– Det är flera spelare som kommer att spela i bägge lagen, säger SIFFK:s lagledare Dan Engblom.
SIFFK:s och Jomala IK:s trupplista är diger. Hela 41 namn ryms med på listan som innehåller namn på spelare som under säsongen kommer att representera SIFFK i division III, Jomala IK i division V och IFK Mariehamns U19-lag men som kommer att träna ihop under säsongen.

SIFFK och JIK har alltså ett samarbete som gör att spelarna kan representera bägge lagen. SIFFK:s lagledare Dan Engblom redogör för hur det går till:
– Alla som är födda 1993 och senare får gå fritt emellan lagen utan karenstid. Spelar man inte med SIFFK finns det möjlighet att spela med JIK. I praktiken funkar det så att om du sitter på bänken med SIFFK i en match som startar 14.00 och inte hoppar in i den matchen kan du åka till JIK:s match som startar senare och där gå in i startelvan. Det här blir en bra lösning då alla får speltid i något utav lagen.
SIFFK inleder sin säsong i trean med att möta VG-62 på bortaplan på lördag medan Jomala IK tar emot Heitto på Vikingavallens konstgräs på lördag 20.30.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax