DELA
Foto: Stefan Öhberg

Damserien tillbaka i höst

INNEBANDY. Till nästa säsong återkommer den åländska damserien i innebandy. Det tack vare en nysatsning som involverar fyra lag och sammanlagt sex ansvarspersoner.
– Tanken är att det ska vara en kravlös motionsserie, där alla som vill kan delta, förklarar ÅIBF:s verksamhetsledare David Eriksson.

Efter att den åländska damserien uteblivit två år i rad tar Ålands innebandyförbund (ÅIBF) nu ett nytt grepp om situationen, något man berättar om under tisdagens presskonferens i Baltichallen.
– Det som vi har kommit fram till att behövs är ansvarspersoner, alltså sådana som tar tag i saken och styr upp lag. För spelare finns det, även om underlaget är begränsat, förklarar David Eriksson.
Med ansvarspersoner som utgångspunkt har ÅIBF under vintern lyckats vaska fram sex frivilliga, som i sin tur kommer att ansvara för fyra damlag kommande säsong: Lemlands IF, IF Fram, Jomala IK och Våsc. På plats under tisdagens presskonferens finns fyra ansvarspersoner: Julia Thörnroos (Lemlands IF), Fanny Eriksson (Jomala IK), Cajsa Kronström (Våsc) och Alexandra Forselius (IF Fram).
– Tidigare år har vi väntat till hösten innan vi börjat ragga lag men på det här sättet så har vi ju fyra lag klara redan, menar David Eriksson.
– Sedan är det så klart fritt fram att skapa och anmäla ett eget lag om man så vill. Och det hoppas vi ju att någon eller några ska göra. Men tack vare det här så har vi i alla fall säkerställt att det blir en damserie.

Mera om detta finns att läsa i onsdagens Nya Åland.