DELA

”Daja” blixtinkallad till landslaget

FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund har blivit blixtinkallad till det finländska landslaget efter att både Tottenhamns Teemu Tainio och FC Saturns Alexei Eremenko jr lämnat återbud i måndags.
Teemu Tainio och Alexei Eremenko jr lämnade bägge återbud till EM-kvalmatcherna mot Kazakstan och Armenien i måndags. Tainio har inte kunnat spela för Tottenham i Premier League på sistone på grund av en ljumskskada som eventuellt kräver operation. Och Alexei Eremenko jr, som nu spelar sin fotboll i Ryssland, dras med en vadskada som kräver upp till en månads vila. Tränaren Roy Hodgson har kallat in Djurgårdens ålänning Daniel ”Daja” Sjölund som ersättare. Daja har totalt gjort nio framträdanden i det finländska a-landslaget. Ett mål har det blivit.

Renodlad anfallare
Bägge Finlands EM-kvalmatcher i oktober spelas på bortaplan. Nu inkommande lördag väntar Armenien och onsdag nästa vecka är det Kazakstan som gäller. Den finländska EM-truppen samlades i engelska Burnham i måndags.

Finland har inlett EM-kvalet på ett strålande vis. Den inledande segern borta mot Polen med 3-1 följdes upp av 1-1 i Helsingfors mot självaste Portugal.

Daja spelade hela Djurgårdens match mot Halmstad i söndags som renodlad anfallare. Det blev seger med 2-1 och ålänningen utsågs til matchens lirare.